SUPERNEM OPSKRIFT PÅ PERFEKTE RASMUS KLUMP PANDEKAGER


Rasmus Klump Pandekager

Arbejdstid: ca. 25 minutter
Anbefalet hviletid - mindst 30 minutter, gerne længere.

Antal: ca. 16 stk.

Sousvide
Reklame

Duften af pandekager er indbegrebet af hyggen og trygheden i mormors køkken. Min mormor kunne altid få alle pandekagerne, også de første, helt perfekte. Lær hendes trick - du bliver overrasket over, at du ikke selv har fundet på det for længst.

Pandekager kan bruges både som dessert, som snack, som forret. De kan endda indgå i hovedretten. Det lønner sig derfor, at have en god pandekageopskrift og bageteknik. Du kan bruge dem til alt.

Opskriften her er dessertudgaven, som kan spises med f.eks. is, syltetøj, sukker eller sirup.

Hvordan du får den første pandekage perfekt

De fleste pandekagebagere er for utålmodige og lader ikke panden blive varm nok, før de hælder første portion dej på. Lidt ligesom en kulgrill eller et snobrødsbål, der først er klar, når alle pølserne/snobrødene er spist.

Vi har vist allesammen stået og lovet os selv, at næste gang giver vi det, den nødvendige tid.

Tricket er, at du tester, om panden er varm nok, inden du hælder dejen på. Det gør du ved at drypper en lille smule pandekagedej fra en teske på den varme pande.

Hvis det syder omkring dejen, er panden varm nok. Ellers venter du bare lidt længere. Simpelt og effektivt.

Hvad er den bedste pande til pandekager

Efter vores mening, er der intet, der slår en god, gammeldags jernpande eller støbejernspande. De kan tåle at blive rigtig varme og er perfekte til alle stegeopgaver - også pandekager.

Den tager ganske vist lidt længere tid om at blive varm. Til gengæld har den en fantastisk varmefordeling og den holder på varmen. Det betyder, at du ikke skal vente så længe, før du kan begynde på den næste pandekage.

Indrømmet - vi er forudindtagede. Vi elsker at lave mad på ægte jernpander. Altid perfekte stegeskorper. De er bedre for miljøet, holder evigt og bliver kun bedre med tiden. De kan gå i arv i generationer. What's not to like?

Winther Vin
Reklame

Vidste du, at der er en form for PFAS eller flourstoffer i stort set alle sliplet pander? Vil du udsætte dine børn eller gæster for at spise noget, der har været så tæt på den slags skadelige stoffer?

Opskrift

Ingredienser:

  • 5 dl. mælk (kan erstattes med kærnemælk eller koldskål)
  • 3 æg
  • 15-25 gram smeltet smør (kan erstattes med 2-3 spsk neutral olie. f.eks. solsikke- eller rapsolie).
  • 200 gram hvedemel
  • 2 tsk. vaniljesukker 
  • 2 spsk sukker
  • 1 knivspids salt
  • ½-1 tsk kardemomme (kan udelades)
  • Smør til stegning
  • Tilbehør: vaniljeis sirup, sukker, syltetøj og/eller frisk frugt, evt. chokoladesauce
Gourmetshoppen
Reklame

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg og mælk sammen.
  2. Pisk melet i, sammen med salt, sukker, vaniljesukker og evt. kardemomme. Pisk til dejen er klumpefri. Dejen kan tilpasses med lidt ekstra mel eller vand. Lad gerne dejen hvile på køl 15-20 minutter.
  3. Varm en pande op med lidt smør og hæld lidt pandekagedej på. Vip panden, så dejen fordeles ud over hele panden. Vend forsigtigt pandekagen, når den er gyldenbrun.
  4. Fortsæt bagningen og hold pandekagerne varme under staniol (eller i ovnen), til de skal serveres.
  5. Dine pandekager er nu klar til servering. Nydes med sirup, syltetøj, chokoladesauce eller vaniljeis.
  6. Velbekomme.
  Titel Beskrivelse