Du vil gerne have dine børn aktiveret udenfor. Du forbereder at lave bålmad for børn eller grille. Men det er besværligt at holde øje med at ingen kommer til skade ved bålet, mens du står og gør tingene klar inde i køkkenet.
Når I kommer i gang, orker hverken du eller børnene at vente 3 evigheder på at snobrødet bliver bagt færdigt. Så I ender med, endnu en gang, at spise nogle sortbrankede, halvfærdige snobrød.
Eller også sidder du alene ved bålet og holder 3 snobrødspinde, som du forresten får skældud over, fordi de er blevet sorte.
De bål og grillaftener, som du planlægger ender derfor med altid at blive en skuffende omgang. De lever aldrig helt op til hverken dine eller børnenes forventninger.
Man begynder næsten at ane, at familien foretrækker at sidde indenfor og se youtube, fremfor at hygge med bål eller grill.
Du tænker, at du må gøre noget.
Forestil dig så modsætningen. Det er en dejlig sommeraften, hvor du sidder med børnene omkring et bål. I hygger Jer sammen, og laver mad over bålet.
I har både tid til hyggesnak, såvel som fordybelse og eftertanke, mens I sidder og stirrer ind i gløderne. Ren familiehygge, samvær og nærvær over hele linien.
Børnene glemmer måske endda deres smartphones og iPads for en kort stund.
Skal en så dejlig stund virkelig ødelægges af snobrød og pølser igen?
Vil du trækkes med endnu en omgang sortsvedne, halvbagte snobrød og ditto pølser. Vel at mærke pølser og snobrød, der smager af bål, fordi I taber mindst halvdelen ned i asken.
Med det rigtige udstyr kan bålmad sagtens være lige så afvekslende, som det du laver i dit køkken. Eneste forskel er, at du ikke skal bekymre dig om at spilde på gulvet, når du er udenfor.
Der kan sagtens laves bålmad for børn og voksne i samme pande.
Køb en god støbejernspande til næste gang i skal have bål. Så kan du stege alt på bålet. Du vil ikke fortryde det.
Stegte honningmarinerede grøntsager - no problem. Spejlæg, pandebrød, bacon eller bøffer - det hele smager bare lidt bedre, når det er lavet over bål.
Men det stopper ikke der. Det allerbedste er, at støbejernspanden også er genial at bruge, når du vil bage supersprøde pizzabunde på grillen. Støbejernspanden har nemlig samme egenskaber, som de pizzasten nogle sværger til.
Med en pande af støbejern, kan du slå to fluer med et smæk - og spare udgiften til pizzastenen. Støbejernspanden klarer begge disse (og flere andre) opgaver til bravour.
Det er hyggeligt, men også tidskrævende at have bål hver aften. Den pande du havde på bålet i går, kan du sagtens bruge i grillen i dag.
Sommerdag på terassen. Kold hvidvin eller rosé i glasset. Sprød pizza bagt på din støbejernspande til gasgrillen. Det er s'gu lidt svært at finde noget at brokke sig over.
Panderne kan bruges til alle varmekilder fra hele menneskets historie. Fra bål til induktion - og alt derimellem.
Bål, komfur, grill, gasgrill, induktion eller keramiske kogeplader. Du kan ovenikøbet starte på kogepladen og så senere sætte panden direkte i ovnen.
Det er naturligvis ikke kun hjemme i haven, du kan bruge en støbejernspande. Det kunne jo også være f.eks. en vildmarks- eller sheltertur med drengene.
Kan du se dig selv i denne situation? Bålet er ved at være klart, og de andre begynder at spekulere over, hvordan I skal få stegt de medbragte wagyu bøffer.
Du viser dit overskud og dit organisationstalent. Du prøver at undertrykke et lille smil, mens du nonchalant udbryder: 'man må aldrig gå ned på udstyret.' Hvorefter du trækker en støbejernspande frem fra rygsækken.
Kan du se deres måbende ansigter for dig? Du vil helt sikkert høste en del anerkendende thumb-ups fra de andre.
Det bliver disse bøffer og deres sprøde stegeskorpe de andre fremhæver fra turen, når de taler om det 5 år senere. Altsammen takket være, at du i tide havde købt en støbejernspande.