JAPANSK KOKKEKNIV


En japansk kokkekniv, en såkaldt gyuto kniv, er en fremragende allround køkkenkniv. Den klarer legende let enhver opgave i forbindelse med madlavningen.

Hvis du kun skal vælge een japansk køkkenkniv, er gyuto'en et rigtig godt valg. Den er ofte den første kniv, man anskaffer sig. Selvfølgelig kan du også vælge at spare penge og anskaffe dig et helt knivsæt fra starten af.

Med en gyuto kokkekniv i hånden, vil du opnå et nærmest zen buddhistisk flow, når du laver mad. Se Mr. Peabody håndtere en japansk gyuto kniv i filmen herunder.

Jeg kan ikke love dig, at du får helt samme overlegne stil, som hunden Peabody i klippet herover. Men jeg kan love dig, at du vil elske den daglige madlavning, når du bruger dit luksuriøse, klassiske og stilfulde køkkengrej. Du bliver inspireret og får mod på at fremtrylle små fiffige gourmet retter.

En mand, med en japansk kokkekniv, vil elske at kreere små himmerigsmundfulde. En udspekuleret kvinde køber derfor en gyuto kniv til sin mand som julegave, fars dag gave eller lignende. Hun kan derefter tilbringe lørdagen med at ligge på sofaen og nippe til champagne. Selvfølgelig mens hun bliver vartet op med flot udskårne lækkerier i hapsestørrelse.

En vestligt uddannet kok vil nok primært anvende gyuto'en til at skære kød og fisk. Den er så skarp, at den skærer kødet i stedet for at flænse det, og spidsen er f.eks. rigtig god når man skal pudse en sene af en mørbrad el. lign.

Jeg har een gang prøvet at skulle forberede festmad til 100 personer i et lejet forsamlingshus. De knive der var til rådighed i køkkenet, var ikke blevet slebet siden forhistorisk tid. De var så sløve, at der ikke var forskel på, om man brugte knivens æg eller ryg til at skære med.

Mine dyrt indkøbte råvarer endte med at ligne noget, som hunden ikke ville spise. Kort herefter købte jeg min første japanske kokkekniv. Jeg har ikke set mig tilbage siden.

En japansk kokkekniv, der på japansk hedder en gyuto kniv, er en fremragende allround køkkenkniv, der legende let klarer enhver opgave. Derfor er den ofte den første kniv, man anskaffer sig - hvis man da ikke går all-in på et helt knivsæt fra starten.

En japansk kok vil primært anvende den til at skære kød og fisk. Den g er så skarp, at man skærer kødet i stedet for at flænse det, og spidsen er f.eks. rigtig god når man skal pudse en sene af en mørbrad el. lign.

En japansk kokkekniv, der på japansk hedder en gyuto kniv, er en fremragende allround køkkenkniv, der legende let klarer enhver opgave. Derfor er den ofte den første kniv, man anskaffer sig - hvis man da ikke går all-in på et helt knivsæt fra starten.

En japansk kok vil primært anvende den til at skære kød og fisk. Den er så skarp, at man skærer kødet i stedet for at flænse det, og spidsen er f.eks. rigtig god når man f.eks. skal pudse sener af en mørbrad el. lign.